Shindo

Shindo on meridiaanivenyttelyä, rentoutusvenyttelyä ja myös mainiota itsehoitoa. Kiireiselle ihmiselle vauhdin pysäyttämistä ja itsensä kuuntelemista. Kehon keskilinjan etsimistä, jännityksen tunnistamista ja rentouden löytämistä. Tunnistat kireydet, ja opit päästämään niistä irti. Tärkeää on myös oppia hengittämään oikein. Tämä tahtoo arjen kiireessä unohtua.

Shindo poikkeaa ns. tavallisesta venyttelystä sillä, että siinä ei pinnistellä venytykseen vaan hakeudutaan oman kehon mukaan venytysasentoon ja rentoudutaan siinä. Hengitys tehostaa venytystä, ja rentoutuminen vie venytystä syvemmälle. Shindo-venyttelyä voi tehdä yksin, ryhmässä, parin tukiessa, jolloin se vastaa jo kokonaista hoitoa. Venyttelyt sopivat mainiosti kaikenikäisille, äiti/isä-lapsi-ryhmille, työpaikkaryhmille, kouluille jne.

Shindo on myös hoito. Varsinaisia shindo-hoitoja tekevät shindo-hoitajat. Itse valmistuin kouluttajaksi ja hoitajaksi 1.8.2010. Shindo-hoito tehdään lattialla futon-patjalla vaatteiden päältä. Hoito suunnitellaan aina asiakkaan toivomusten ja tarpeiden mukaan yhdistelemällä erilaisia tekniikoita. Hoito tehdään painaen sormilla, kyynärpäillä, jaloilla ja on voimakkuudeltaan vaihtelevaa. Hoitoa voidaan tehdä päästä varpaisiin. Shindo-hoito on erittäin rentouttavaa. Hoito kohdistuu kehon meridiaaneihin avaten tukoksia ja näin voidaan työstää erilaisia ongelmia kehossa ja myös mielessä.

Shindo-lyhytkursseja ja demoja voidaan sopia eri paikkakunnille, soita! Voit varata myös yksityistunteja. Ulla Kauppinen voi myös vetää shindo-tunteja.

Omia kokemuksiani Shindosta

Shindon peruskurssin kävin huhtikuussa -07. Shindo-venyttelyohjaajakoulutukseni alkoi joulukuussa -07. Valmistuin rentoutusohjaajaksi 17.5.08. Meillä oli kunnia saada shindon kehittäjä sensei Kazuko Kuratomi Japanista vierailulle Ylivieskaan 26.6.07. Kiitos kaikille Shindo-demo-iltaan osallistuneille! Jatkoin syventävällä vaiheella elokuussa 08, ja valmistuin siitä 03/09, jonka jälkeen syksyllä alkoi vuoden kestävä hoitaja/kouluttajakoulutus, josta valmistun heinä-elokuun vaihteessa 2010.

Olen laiska venyttelemään ja jäykkä, siksi lähdin opiskelemaan shindoa. Tykkään ohjata myös ryhmiä, mutta perinteisen jumpan vetäminen ei enää kiinnostanut. Halusin antaa ihmisille eväitä itsensä hoitamiseen ja kuunteluun. Nykyelämän rytmi on yhtä jytäjumppaa muutenkin.

Shindo on ihanan rauhoittavaa myös mielelle. Illalla ennen nukkumaan menoa tunnen, miten venyttely valmistaa kehoa ja mieltä uneen. Päivällä se taas piristää: tunnen miten keho on rento, mutta toimintakykyinen ja veri virtaa lihaksissa hyvin. Kun mieli on rento, kestämme arjen kiireen paremmin.

Shindossa olen kokenut tulosten tulevan nopeasti. Joka päivä venytys sujuu paremmin, ja tunnen, miten jännitykset laukeavat lihaksista. Pitkään vaivannut polvivammani on yllättäen hellittänyt, ja polvi on nyt kunnossa. Aamujäykkä selkäni on notkistunut, eikä sitä tarvitse enää herätellä ylösnoustessa. Venytellessä usein tunnen, miten lämpö leviää koko kehoon. Alkuaikoina joskus puski ihan hiki päälle! Uutena kokemuksena koin uudelleen kivun vanhassa vammassa. Selässäni on ollut sisäänpainunut nikama, onnettomuuden seurauksena. Kipu pelästytti tosissaan. Onneksi kipuilua kesti vain hetken ja nyt olen huomannut, että nikama on noussut takaisin omalle paikalleen. Liki 20 vuotta vanha vamma parani!

Tietoisuus kehostani ja sen toiminnasta on kasvanut, suhtaudun lempeämmin ja kunnioittavammin kroppaani. Omien kipujen ja sitä kautta pelkojen kohtaamisella on ollut suuri merkitys, opetella päästämään niistä irti. Mielen tasolla koen avartuneeni ja saaneeni lisää iloa elämään shindon avulla. Kun keho on joustava, on mielikin joustavampi.

Shindoon kuuluu kosketus, jonka rentouttava vaikutus on suuri. Venyttelyssä parin tuki ja rapsuttelu antaa tuntemuksen kiristävistä lihaksista, ja osaan päästää paremmin irti niistä. Saan tukea, mutta säilytän oman tilani. Shindo-porukassa halataan tavattaessa ja lähtiessä. Olen kokenut tämän lähentävänä, ollaan kuin yhtä perhettä. Muutenkin shindokurssilla olen tuntenut tulleeni kotiin, olevani oikealla tiellä.

Aloitin shindo-kouluttaja&hoitaja-opinnot syksyllä 2009, valmistuin 1.8.10. Tämä vuosi on syventänyt ymmärrystäni shindon vaikutuksista ja rankat hoidot ovat opettaneet paljon mm. irtipäästämisestä... oppiminen jatkuu... Sain vastaavan kouluttajan todistuksen 5.9.2011. 

Lisätietoja: www.shindo.fi